This owner requested a light filled art studio for his photography business. Required was a new entry hall that could serve both the existing private residence and the business. Due to setback constraints, the 1950′s ranch type house could not be expanded outward. The solution became a vertical expression. A double-height entry hall with a dramatic play of square windows and painted steel railing complements the clean architectural expression of the client’s photography. Rather than be strictly modern, the grid of square windows was meant to be a playful re-interpretation of the traditional colonial window grids of the adjacent houses. The end result was a transformation from an outdated suburban ranch house to a fresh and stylish residence that enhances the neighborhood’s New England character.