A prolific artist, who is also a busy mother, required a studio space for painting and large scale sculptural fabrication. A gallery space with natural light and abundant wall space was also needed for frequent invitation only gallery showings. The spaces had to be easily accessible to the existing main house and include work areas for other family members. The large gallery space was an addition and renovation built over an existing garage. It has clerestory lighting on four sides and a dramatic full-height, aluminum and glass curtain wall system which allows the sun to fill the room with light. The studio space is a double cube with simple post and beam framing. The exterior materials of the additions were selected to match the existing 1980′s Contemporary residence albeit with a more up-to-date appearance and efficient construction methodology . The materials included lead coated-copper, recycled-content stainless steel railings and energy-efficient lighting throughout. Sto EIFS cladding system and pre-fabricated building materials such as Kalwall Translucent Wall System and Structural Insulated Panels (SIPS) were used to minimize the construction schedule and maximize the efficiency of the building envelope. The dramatic spatial characteristics, incorporation of unique materials and natural illumination combined with energy efficiency exceeded the owners expectations.